Piercing

PIERCING

Hver 5. piercing hos oss er GRATIS! Du betaler kun for smykket.

På de fleste piercinger er det aldersgrense 15 år. Dersom du er yngre, må du ha med foresatt. Det er 6 års aldersgrense på øreflipper/lobe (i følge med foresatt). Vi ber kunder vise godkjent ID ved registrering (som pass, førerkort, bankkort med bilde, ID kort). Hos Inked in er det legitimasjonsplikt.

Merk, 18 års grense på følgende piercinger: Brystvorte, intimpiercing, Bridge og Cheek.

ETTERBEHANDLING

GRATULERER MED NY PIERCING – nå er min jobb gjort – og din begynner.

Det er din del av ansvaret, og veldig viktig at du følger våre instrukser. Piercingen helbredes IKKE av seg selv, 95% av helbredingsprosessen avhenger av deg.

RENSEMIDLER:

Pyricept
Klorhexidin 0,5 mg
Natriumklorid 9 mg/ ml (vi anbefaler saltvann)
Listerine (til munnhulen)
Corsodyl (til munnhulen)

Enhver behandling som stikker hull på huden gir en viss risiko for infeksjon. Utført korrekt er derimot risikoen for bivirkninger lav, og med godt stell og oppfølging inntil såret er grodd, reduseres faren for infeksjon.

En ny piercing blir ofte rød og hoven, du kan gjerne kjøle ned området med is. Det er også vanlig at nye piercinger væsker, har småblødninger og i tillegg kan blåmerker oppstå. Husk at en piercing som gror, kan oppleves som en irritasjon, dette er ikke det samme som infeksjon. Det kan komme ut «puss» (gulhvit farget) ved piercingen. Dette er ikke verk, men et overskudd av den huden som dannes rundt smykket. Rens vekk dette, slik at nytt kan komme ut.

Dersom du opplever tegn på infeksjon (som økende smerter, hevelse, rødhet, pussdannelse, feber) eller allergi (som økende kløe og utslett), ta kontakt med oss snarest! Vennligst IKKE TA UT SMYKKET før du kommer til studioet.

Kom gjerne tilbake  etter 3 – 8 uker for gratis kontrolltime. Ofte er det behov for smykkebytte, og dette er en kostnad du bør ta med i beregningen når du piercer deg.

De første 2 ukene må du unngå solarium, heller ikke bade i klorvann eller sjøen. Sov alltid med smykket i, det første året. Og det viktigste av alt:

IKKE TA PÅ PIERCINGEN, LA DEN VÆRE I MEST MULIG RO I GROTIDEN.
LYKKE TIL!

KROPP – ANSIKT – ØRE

Du skal rense piercingen 2-3 ggr daglig. Start alltid med en god håndvask. Deretter dynker du Q-tips med Pyricept, Klorhexidin eller saltvann/ Natriumklorid (dette er en «smakssak»). Unngå klær som gnisser, headset, kosmetikk (make-up, hårspray, oljer, kremer etc) i området, og ta for all del ALDRI på smykket eller piercingen. Det gjelder faktisk en radius på 3-5 cm. Du bør også unngå å sove på nypiercede ører. Det vil gå utover grotiden dersom piercingen til stadighet blir utsatt for press, trykk og bevegelse.

Etter 3-6 uker kan smykket byttes til kortere stang. Dette gjelder forøvrig IKKE brystvorter eller navel. Smykkebytte skal ventes med til piercingen er helt grodd, noe som kan ta inntil ett år.

Mange ønsker også å bytte til ring, men ikke bytt for tidlig. Vent 6 mnd med å bytte til nesering. Andre bruskpiercinger skal være helt ferdiggrodd før ring settes i, så vent 6-9 mnd med det. «Better safe than sorry!».

Grotid generelt på bruskpiercinger er rundt 4-6 mnd, men 6-12 mnd på Industrial. Vær tålmodig og forsiktig med bruskpiercinger. Øreflipp piercing er stort sett problemfritt med kort grotid, 5-8 uker. Du kan raskt bytte smykker, men ikke velg tunge smykker første året.

ORALE

Kjøp ny tannbørste. Skyll munnen din i 30 sek, 2-4 ggr daglig i 4 uker med Corsodyl (blandes 50/50 med vann). Etter hver gang du har spist, drukket noe annet enn vann, tatt en sigarett eller snus; skyll munnen med saltvann.

Etter de 4 første ukene med Corsodyl, går du over til munnskyllevann med lite/ uten alkohol. Skyll 1-3 ggr daglig til piercingen er grodd, ca 6-8 uker. I tillegg skal du fortsatt skylle med saltvann som beskrevet ovenfor til piercingen er grodd 100%.

ikke «lek» med smykket eller piercingen unngå oral kontakt (kyssing og annet snusk), alkohol og sterk, salt, syrlig og glovarm mat de første ukene.
Tungepiercing: spis myk mat som yoghurt, nudler, suppe, grøt, potetstappe
de første uke(ne). Smykket bør byttes etter 3-4 uker, da minsker du irritasjon på tenner og tannkjøtt.

INTIM

Anbefaler daglig dusj, men ikke vask piercingen direkte med intimsåpe. Deretter sprayes piercingen med saltvann. Renses 2 ggr daglig. Det er varierende grotid på de ulike typer

Piercingsmykkene sitter på eget ansvar.